trka deda mrazeva-2010

„Beogradska trka Deda Mrazeva“ u nedelju, 29. decembra

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu u nedelju, 29. decembra, održaće se šesta po redu „Beogradska trka Deda Mrazeva“. Na trci će, pored Beograđana, učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja.
Ulica kralja Milana je bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice. Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počinje u 10.30 časova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.
Start „Beogradske trke Deda Mrazeva“ je u 13 časova. Kao i prethodnih godina, trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“. Prilikom preuzimanja kostima, humani Deda Mrazevi i Baba Mrazice će u posebno naznačenim kutijama ostavljati novčani prilog, koji će biti namenjen za kupovinu sanitetskog materijala koji je svakodnevno neophodan oboleloj deci.

Povezana vest:  Karavan “Digitalna ekspedicija“ pristigao u Vršac