kate villiamKejt i Vilijam poznate ličnosti bez „težine“

Britanski istoričar i dramski pisac Kristofer Li opisao je roditelje malenog princa Džordža kao bezbojne i neinteresantne poznate ličnosti.
Prema njegovim rečima, Kejt i Vilijam nisu ništa bolji od fudbalske zvezde Dejvida Bekama i njegove supruge Viktorije.
-Mislim da ne mogu da se mere sa Bekamovima, ali ih ja svrstavam u isti koš – naveo je bivši BBC-jev dopisnik, prenose britanski mediji.
-Vole da razgovaraju sa decom, da rade obične stvari. Obični su, ali su više poznate ličnosti nego kraljevski par poput nekadašnjih koji su bili nedodirljivi – objasnio je on.
U svojoj knjizi „Monarchy Past, Present… And Future?“ (Monarhija, bivša, sadašnja… i buduća?), Li tvrdi da mali Džordž neće nikada postati britanski kralj.
On podesća da je kroz istoriju, „kraljevska porodica imala tu glamuroznu, imperijalnu crtu koja ne postoji kod Kejt i Vilijam i predviđa da će Kejt biti jedna dosadna, bezbojna kraljica.
-Ovaj par nema ničeg uzbudljivog. A kada se budu približili pedesetoj, utopiće se u moru evropskih kraljevskih porodica, poput onih u Danskoj, Holandiji i Belgiji – simpatičnih, ali krajnje neinteresantnih ljudi“ -zaključio je britanski istoričar.
Ovo nije prvi put da princ Vilijam i Kejt Midlton trpe ovakvu kritiku. Pre nekoliko meseci, književnica i dvostruka dobitnica Bukerove nagrade Hilari Mantel oplela je po vojvotkinji od Kembridža, nazivajući je „plastičnom princezom“ i „ispoliranom lutkom“.
-Nema nijednu manu. Bolno je mršava, bez hirova i nastranosti, a ne postoji opasnost da bi mogla da razvije vlastiti karakter. Deluje kao da je precizno, mašinski napravljena – kazala je tada autorka romana „Vučje leglo“ i „Leševe na videlo“.

Povezana vest:  Princeza Katarina i Lajflajn Čikago renovirali Dečji dom u Banjaluci