Vivienne Westwood London Fashion Week
Vivijen Vestvud: Besprekorna engleska moda i klimatske promene
 
Britanska modna kreatorka Vivijen Vestvud je i na ovogodišnjoj londonskoj Nedelji mode bila besprekorna, ali je ovog puta iskoristila priliku da skrene pažnju na klimatske promene, javlja AP.
Modna veteranka je juče goste na svojoj reviji pozvala da se uključe u protest zbog nekih tehnika dobijanja nafte i gasa.  Ona je novinarima uoči revije rekla da se mora razmišljati o klimatskim promenama kako bi se izbegle nove posledice ekstremnih vremenskih uslova.
Govoreći o britanskoj klimi, neprekidnoj kiši i vetru, dizajnerka je rekla da ove nedelje, vraćajući se kući, nije mogla da vozi bicikl kao inače, „jer bi je snažan vetar oduvao u reku“.
Pored ekoloških pitanja na koja je želela da skrene pažnju, Vestvud je prikazala kolekciju prepoznatljivog stila.
Uz škotski karo, pruge, besprekorno skrojene blejzere i prefektno drapirane haljine, revija je imala klasičan i retro pečat.
-Želela sam da istaknem i prikažem engleski stil… ova revija mi je bila laka – rekla je kreatorka jer, kako kaže, već je dobro znala šta je to engleska moda.
Engleska pevačica Džesi Džej, koja je za reviju obukla narandžasti kombinezon sa potpisom Vestvud a na glavi imala Barberi turban, jedan je od poštovalaca Vivijen Vestvud.
-Kada nosim njenu odeću osećam se kao samouverena i izazovna žena. I za 10 godina u njenim stvarima bih bila moderna – rekla je pevačica.
Nedelja mode u Londonu traje od 14. do 18. februara.
Povezana vest:  Uručene nagrade Lazar Trifunovic i DIUS