skadarlija_!U nedelju otvaranje prolećno-letnje sezone Skadarlije

 

Prolećno- letnja sezona Skadarlije „Zato što volim Skadarliju“ biće svečano otvorena u nedelju 25. aprila uz bogat kulturni i umetnički program. Kako su saopštili organizatori, građani će tokom celog dana moći da uživaju u nizu izložbi, muzičkom programu i da se susretu sa poznatim umetnicima i javnim ličnostima.

Predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević podizanjem Skadarlijske zastave u 12 časova svečano će otvoriti sezonu, a potom će biti odata počast umetnicima, među njima i nedavno preminulom Momi Kaporu i njegovom delu, koje je, kako se navodi u saopštenju, obogatilo duh te boemske četvrti i Beograda.

Povezana vest:  Da li znate s kim se vaše dete dopisuje na internetu?

Mališani će imati prilike da slikaju, prave kolaže, vajaju, za posetioce će biti organizovane likovne radionice, prodajna izložbe suvenira, a prolaznike će animirati i antikvari, bombondžije, umetnici iz Kovačice…

Glumac Milanče Milosavljević, pre podizanja zastave, kod skadarlijske česme najaviće program uz pomoć Skadarlijske dame (glumica Ljiljana Jakšić), a Orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ uz zvuke domaće tradicionalne, zabavne i ozbiljne muzike, označiće početak programa.

Povezana vest:  UNAIDS predstavio nove ciljeve u borbi protiv side

Na dan otvaranja sezone u Skadarliji biće organizovano turističko razgledanje te ulice uz pratnju turističkog vodiča. Program će trajati od 11 do 21 sat, a organizatori manifestacije su Turistička organizacija Beograda, opština Stari grad i radio Beograd 202, dodaje se u saopštenju.