dom omladine logoBesplatne radionice za mlade i tokom marta u Domu omladine Beograda

Dom omladine Beograda i tokom marta nastavlja sa besplatnim radionicama za mlade. Učenici i studenti mogu da se prijave na zanimljive i korisne radionice filma, 3D animacije i na prvu IT radionicu u novootvorenom IT kutku DOB-a. Broj učesnika je ograničen, a PRIJAVE ZA BESPLATNE RADIONICE SU OBAVEZNE PUTEM MEJLA [email protected].

U skladu sa novom programskom politikom, Dom omladine, intezivirao je od decembra 2013. godine svoje obrazovne programe namenjene mladima. Tokom čitave 2014. godine, u kojoj obeležavamo 50 godina od osnivanja, mladima će u Domu omladine Beograda biti na raspolaganju niz zanimljivih radionica, na kojima će učiti, družiti se i dobro se zabaviti

BESPLATNE RADIONICE/CIKLUS „OD IDEJE DO FILMA“
02, 09, 23. i 30. marta 2014. od 15:00 do 18:00.
DOB//Tribinska sala
Broj polaznika: 20. Uzrast: 13-18 godina.

Medijski edukativni centar i Dom omladine Beograda nastavljaju ciklus filmskih radionica OD IDEJE DO FILMA! Početak rada na svakom filmu je ideja (kratka priča) koja postaje osnov za rad na budućem filmu. Tokom martovskih radionica Igor Gimboš i Milica Mihajlović će nastaviti da vam pomažu da vašu ideju-priču pretvorite u scenario za kratki film. Pozivamo vas da nam pošaljete svoje kratke priče-ideje za dvominutni film i naš žiri će izabrati četiri najbolja scenarija po kojima ćemo u aprilu zajedno snimiti (animirati) četiri kratka filma. I ne samo to! Mart je i mesec kada ćemo se sa vama uključiti u međunarodni CinemaSport projekat i zajedno sa učesnicima iz drugih zemalja uraditi naše filmove na zadate „sastojke“. Kako smo to vežbali pogledajte na https://vimeo.com/86783434 i na https://vimeo.com/86191166

Povezana vest:  Koka kola bez reklama za decu

http://www.domomladine.org/radionice/besplatne-radionice-ciklus-od-ideje-do-filma-mart/

Besplatna radionica: OSNOVE EPL MEK OPERATIVNOG SISTEMA
07-12. marta od 11:00 do 15:00, osim 8. marta od 16:00 do 20:00
DOB//IT kutak u holu Amerikane
Namenjena je mladima uzrasta od 14 do 27 godina, broj polaznika je 14, a prijave su obavezne putem mejla [email protected].

Prva besplatna radionica u IT kutku Doma omladine Beograda biće održana od 7. do 12. marta 2014. Predavač će biti Milan Adamov, Epl sertifikovani predavač (firma 4D), a radionica će se baviti osnovama Epl Mek OS (Apple Mac OS) operativnog sistema. S obzirom da su kod nas većinski zastupljeni računari sa Vindous (Windows) operativnim sistemima, cilj ove radionice je kompjutersko opismenjavanje mladih na Mek OS platformi.

Povezana vest:  Predstava Frida Kalo ponovo u Madlenianumu

IT kutak nalazi se u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda, a osmišljen je kao omladinski edukativni centar, namenjen prevashodno srednjoškolcima i studentima, uzrasta od 14 do 25+ godina. Opremljen je najsavremenijim Epl Mekintoš (Apple Mecintosh) kompjuterima koji mogu da rade na vodećim platformama Mek OS (Mac OS), Vindous (Windows), Linuks (Linux) i Android. Planirana je nabavka još kompjutera, 3D štampača i 3D skenera, kao i materijala za robotiku. Funkcionisaće kao prostor u kojem se odvijaju isključivo obrazovne aktivnosti i gde će mladi moći da pokrenu svoje startap (Start Up) projekte od kojih će neki, možda prerasti i u preduzeća. IT kutak neće raditi kao igraonica ili internet kafe. U IT kutku će se odvijati, pre svega besplatne radionice, kursevi, seminari za srednjoškoce i studente kroz vršnjačku edukaciju i mentorstvo studenata, asistenata i profesora, ali i profesionalaca i stručnjaka koji su već u poslu.

http://www.domomladine.org/radionice/besplatna-radionica-osnove-epl-mek-operativnog-sistema/

BESPLATNE RADIONICE/3D ANIMACIJA – viši nivo
24-26. marta 2014.
DOB//Tribinska sala
Broj polaznika: 10-15. Uzrast: od 12 godina.
Predavači: stručni tim Phoenix creative studio

Povezana vest:  PODRAVKA NA TRGU OTVORENOG SRCA

Ponedeljak, 24. mart, 11:00 – 14:00
3D animacija Sunčevog sistema
Pomislili ste da samo IT profesionalci mogu na računaru da naprave simulaciju Sunčevog sistema koji se zaista kreće i izgleda kao pravi. Dokazaćemo vam da ste se prevarili. Dođite da vas naši eksperti kroz najnovije programe nauče kako da modelujete, crtate, teksturišete i koristite 3D animaciju. Nakon toga – Svemir je samo vaš!

Utorak, 25. mart, 15:00 – 18:00
3D modelovanje objekata
Otkrijte svet kompjuterski generisane grafike. Naučite osnove 3D modelovanja, kako se prave i modifikuju prostorna tela i površine… Upoznaćemo vas sa osnovnim metodama i načinima kreiranja 3D modela.

Sreda, 26. mart, 11:00 – 14:00
3D dinamička simulacija – igrajmo se fizike
Dođite da eksperimentišemo zajedno! Naši stručnjaci za 3D animaciju će vas uputiti u male tajne nameštanja objekata u 3D prostoru uz simulaciju fizičkih sila. Dokazaćemo vam da fizika nije bauk, naučićemo vas kako trenje i inercija utiču na kretanje predmeta u prostoru, i pokazati da ne treba da se plašite nauke.