hugo bossBOSS Store Beograd slavi 8.mart, međunarodni Dan žena

8.marta 2014. kompanija Movem Fashion, frašizni partner firme HUGO BOSS, u saradnji sa S&L Jewelry & Watches, obeležiće međunarodni Dan žena tradicionalnom proslavom u BOSS Store, Čika Ljubina 12.
Hugo Boss pogrešno slovi za brend koji se, pre svega, obraća „ozbiljnjoj“ publici. Ove godine naša je ideja bila da razbijemo ovakve i sve ostale slične predrasude. Jer, Hugo Boss je u stvari brend koji se bavi reinterpretiranjem klasike i kao takav , nikada se ne obraća pojedincima već svima.
Ovom prilikom „razigraćemo“ nekoliko klasičnih komada i pokazati da sa njima nikada ne možete pogrešiti, jer dobar komad „upada“ u svaki stil i odgovara svakom godištu. Pokazaćemo kako se dobrom kontekstualizacijom, adekvatnim nakitom, satovima, i ostalim pratećim detaljima, stil gradi iznutra i zašto je HB baš zbog toga najlogičniji izbor za svaku damu, bez obzira na godine…
Međutim, pravi razlog za ovo okupljanje je da ovu priliku iskoristimo da istaknemo i nagradimo naše žene heroje. Dame za koje smatramo da su svojim likom i delom postale primer i uzor, pri tom srušivši sve arhetipove o polu, uvrežene u našem društvu. Kao što su Roza Luksemburg i Klara Cetkin bile u svom vremenu.
Naše žene heroji za ovu godinu su:
Nataša Kovačević, košarkašica
Helena Ivanov, studentkinja pobednica na svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu
Lena Kovačević, džez pevačica i muzičar
Olja Bećković, novinar
Andrea Lekić, rukometašica
Rajna Dragićević, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu
Jasmina Lukić i Gordana Prvulović, osnivači udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“
8.mart uvek je povod da promovišemo i neke druge vrednosti, zaturene u ovom društvu. Ove godine je to društveno odgovorno ponašanje. Briga o drugome i ulaganje u našu budućnost. Mali doprinos naše male kompanije, je da smo pomogli mnoge akcije, pojedince i institucije. Uoči marta, meseca borbe protiv raka dojke, svoju snage i podršku pružili smo udruženju žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo Zajedno“. Ovo udruženje, od 2010.godine pruža psihološku podršku ženama obolelim i lečenim od raka dojke, pomaže im da se vrate u normalan život kao i njihovim porodicama. Osim toga, rade i na prevenciji raka dojke, pružanju informacija i edukaciji ženske populacije o potrebi preventivnih i redovnih pregleda. Povodom 8.marta, Movem Fashion doniraće, simbolikom vezano za ovaj datum, 8% prihoda od ukupne prodaje tog dana, a svi oni koji su voljni da pomognu imaće priliku da tokom meseca marta prilože svoju donaciju u posebno naznačene kutije Udruženja koje će se nalaziti u Movem Fashion prodajnim objektima.

Povezana vest:  Internacionalni spektakl na otvaranju jesenjeg Serbia Fashion Weeka