SABWSCONVERSE U KREATIVNOJ AKCIJI OVOG PROLEĆA

Proleće 2014 u Beogradu biće izuzetno uzbudljivo, makar što se tiče akcija koje je jedan od najpoznatijih sportskih brendova- Converse planirao za narednih par meseci. Converse sa velikim zadovoljstvom najavljuje nekoliko izuzetno atraktivnih i uzbudljivih događaja, koji će se pored najvećih svetskih gradova, dešavati i u Beogradu. Njihov osnovni cilj je podsticanje kreativnosti kod mladih. Kako su danas kod omladine najčešći vid komunikacije društvene mreže, Converse se ovoga puta odlučuje za Twitter, kao osnovni kanal komunikacije.
Converse okuplja kreativce, umetnike, sportiste i sve ljubitelje uličnog izraza, i od 1.aprila do kraja maja, uz medijsku podršku Urban Bug magazine i City Magazina predstavlja nam čak tri super akcije:

Povezana vest:  Igorov magični šou u nedelju, 29. januara u Domu omladine

PHOTO CLASH

Prva u nizu akcija zove se Photo Clash i dešava se 1. aprila u Converse prodavnici u TC Ušće u periodu od 14:00 do 22:00. Svi zainteresovani će informacije prikupljati, pre svega preko sajta converse.rs, a potom kanalima društvene mreže Twitter i to putem hashtag-a #clashmyphoto.
Akcija podrazumeva slanje fotografija domaćim street art umetnicima, kao što su Fatkid Beny, Biskoteka i Davor Gromilović, koji će raditi specijalne intervencije na tim fotografijama i davati na taj način svojevrstan pečat ove Converse akcije. Stoga vas pozivamo da tvitujete svoje fotografije, tagujete @converse i postavite hashtag #clashmyphoto, i da pratite Twitter naloge ovih umetnika: @fatkidbeny, @biskoteka, @DavorGromilovic, kao I medijskih partnera @UrbanBugMagazin i @citymagazine, kako biste bili u svakom trenutku u toku.

Povezana vest:  THE SHYGUY predstavlja: Winter pop-up kolekciju - APRÈS SHY

CONS

CONS je događaj koji se dešava 25. i 26. aprila na lokaciji KPTM na Dorćolu. CONS treba da okupi nešto drugačiju ciljnu grupu, mahom ljubitelje hip-hop kulture. Radionice crtanja grafita, tribine na teme ulične umetnosti, breakdance, izložbe, DJ battle, takmičenje u skejtu, glavni su elementi ove priče. Dva dana od podneva do ponoći, ovo mesto će biti svojevrsna street art oaza, koja će se završavati žurkom.

Povezana vest:  Održan modni performans “Obuci me” u Delta Cityju

CLASH WALL

Svoje prolećne aktivnosti Converse završava izuzetno atraktivnim performansom – Clash Wall. Po ugledu na ostale gradove u kojima se ova akcija nedavno sprovodila, poput Amsterdama, Pariza, Barselone, Madrida, Istambula ili Londona, i u Beogradu će sredinom maja domaći graffiti umetnici različitih stilova imati zadatak da se “sudare“ sa velikim dosadnim zidom i da ga ožive muralom na neočekivanoj lokaciji u centru grada. Ono što je posebno zanimljivo je to što se ovaj mural radi uz interakciju putem društvene mreže Twitter, sa svima onima koji žele da budu deo ove priče i ostave trag na zidu koji Converse poklanja gradu.