kate villiamGloub: Sledeći britanski kralj je Vilijam, a ne Čarls

Izgleda da se sa pogoršanjem zdravlja kraljice Elizabete II, borba za britanski tron sve više zaoštrava, tvrdi američki tabloid „Gloub“.
Taj list na sajtu, u najavi teksta koji će izaći u broju od 24. marta, navodi da će kraljičin najstariji sin, princ Čarls, koji prema tradiciji ima pravo prvenstva, biti „preskočen“ u korist drugog u naslednom nizu – svog sina Vilijama.
List navodi da je Elizabeta II već donela odluku da krunu preda svom unuku koji će tako postati sledeći vladar Velike Britanije.
Kraljica navodno smatra da su vojvoda od Kembridža i njegova supruga Kejt „podobniji“ za tu dužnost od Čarlsa i Kamile.
Uostalom, sva istraživanja pokazuju da je Vilijam daleko najpopularniji član kraljevske porodice, a uz to je na opšte oduševljenje svojih podanika nedavno dobio i sina.
Američki magazin ističe da je Vilijamova mlada porodica bliža Britancima, čije simpatije Čarls i Kamila nikada nisu uspeli u potpunosti da pridobiju.
Gloub je navodno dobio informacije da Elizabeta II planira da abdicira ovog leta i da je datum krunisanja novog kralja već određen. Od istih izvora je saznao da je proteklih godina kraljica pomno pratila svo četvoro „glavnih igrača“ i da je donela definitivnu odluku o tome ko će preuzeti njeno nasleđe.
Nije potrebno reći, navodi list, da je najavljeni sled događaja razbesneo Kamilu koja mesecima unazad nagovara Čarlsa da se bori za ono što mu pripada, preteći mu da će, ako to ne učini, otkriti sve njegove tajne medijima tokom jedne od najgorih brakorazvodnih parnica u kraljevskoj istoriji.

Povezana vest:  Velikogospojinski dani u Novom Bečeju 26-28. avgust