Potpisivanje ugovora Kraljevo 2NOVAK ĐOKOVIĆ FONDACIJA NASTAVLJA PROJEKAT ŠKOLICE ŽIVOTA, NOVE UČIONICE I NAMEŠTAJ ZA MALIŠANE STIŽU U KRALJEVO

Gradonačelnik grada Kraljeva Dragan Jovanović, direktorka predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“ Dragana Mitić i projekt menadžer Fondacije „Novak Đoković“ Gorana Džudža Jakovljević potpisali su ugovor o realizaciji Školice života u selu Sirca kod Kraljeva.
Potpisivanjem ugovora omogućeno je nastavljanje projekta u koji je prošle godine uloženo blizu 10 miliona dinara, a reč je o rekonstruisanju prostora u Osnovnoj školi Jovan Cvijić u selu Sirca. Prostor će biti prilagođen boravku, igri i radu sa predškolskom decom.
Nakon zemljotresa u Kraljevu veći deo škole je renoviran, ali je deo za decu predškolskog uzrasta ostao nedovršen zbog nedostatka finansijskih sredstava. Opština Kraljevo izdvojila je iz budžeta 828.000 dinara za pripremne radove na objektu, dok će Novak Djoković Fondacija za radove i opremanje objekta izdvojiti 2.600.000 dinara. Projektom su predviđena i dodatna sredstva za edukaciju predstavnika lokalne samouprave i vaspitača o važnosti predškolskog obrazovanja i metodologije razvijanja specijalizovanih programa za rad sa decom predškolskog uzrasta.
Radovi će prema planu početi u aprilu. Implementacija projekta Školice života sprovodi se u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju.
Protekle godine Fondacija Novak Đoković otvorila je tri ŠKOLICE ŽIVOTA u Srbiji u mestima Ljig, Knić i Raška.

Povezana vest:  Lidl Srbija se priključila inicijativi UN za osnaživanje žena