Milica Mandic Uve Fredhajm  Leontina i Ana Kokic na sadnji Telenor Lavirint parkaTelenor poklonio glavnom gradu prvi lavirint park na Adi Huji

Prvi lavirint park u Beogradu izgrađen je danas na Adi Huji zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i pokreta Supernatural.
„Tokom proteklih godina izgradili smo parkove kod Kule Nebojša na Kalemegdanu i vrt na Adi Huji. Lavirint park je treći po redu park koji je Telenor poklonio Beogradu u okviru saradnje sa Supernaturalom. Ekološkim akcijama koje čine sastavni deo našeg poslovanja i u kojima naši zaposleni aktivno učestvuju želimo da pokažemo da postoje ljudi i kompanije koje brinu o svom okruženju. Nadamo se da ćemo inspirisati i druge da učestvuju u budućim akcijama“, kaže Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija i ljudskih resursa kompanije Telenor.
Na prostoru prečnika 26 metara posađen je ligustrum – poluzimzeleni žbun, prilagodljiv svim vremenskim uslovima, a u samom lavirintu postavljeno je i sedam klupa za odmor. Centar lavirint parka ukrašen je skulpturom od gvožđa, umetnika Viktora Kiša, koji oslikava transformaciju energije iz jednog oblika u drugi.
„Telenor lavirint u Supernatural parku formiramo sa kompanijom Telenor koja razume važnost projekata iz oblasti zaštite životne sredine, od kojih svi na kraju imamo koristi kao društvo. Za nas je podrška jedne ovakve kompanije, lidera u svojoj oblasti, od velike važnosti, i to je najbolji način da se doprinese unapređenju životne sredine. Veoma je bitno da nevladine organizacije i biznis sektor na ovakav način sarađuju. Lavirint je, s jedne strane, način ozelenjavanja površine na Adi Huji, ali je i ujedno umetničko delo koje oplemenjuje prostor i promoviše brigu o sredini“, kaže Srđan Stanković, osnivač Supernatural pokreta.
Nakon sadnje i kratkog filma o realizovanim aktivnostima oko revitalizacije eko sistema Ade Huje, organizovane su i ekološke radionice na tri teme: mjuziklaža, čaj i organska hrana.

Povezana vest:  Evo kako vežbanje pomaže da kontrolišete težinu