dopingSuspenzije za jamajkanske atletičarke

Atletičarke sa Jamajke Šeron Simpson i Elison Rendal suspendovane su danas od strane Jamajčanske antidoping agencije zbog pozitivnih rezultata na doping testu, prenose britanski mediji.
Šeron Simpson koja je trostruka olimpijska osvajačica medalja u sprintu suspendovana je na 18 meseci, dok je bacačica diska Elison Rendal kažnjena na dve godine.
Simsponova je prošle godine u junu na državnom prvenstvu Jamajke bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu oksilofrin, dok je Rendalova suspendovana zbog korišćenja zabranjenog diuretika.
Šimpson (29), član zlatne olimpijske štafete Jamajke na Igrama 2004. i srebrna u istoj disciplini 2012. godine, bila je pozitivna na stimulans oksilofrin prilikom testiranja na nacionalnom prvenstvu u junu prošle godine.
Simpson je rekla da je supstancu koja je pronađena u njenom uzorku dobila od kondicionog trenera, Kanađanina Krisa Ksereba, prenosi AFP.
Na doping testu za vreme nacionalnog prvenstva Jamajke prošlog juna bilo je pozitivno petoro atletičara, među kojima su bili Rendalova I Simpsonova, kao i sprinter Asafa Pauel koji će u četvrtak dobiti presudu antidoping agencije.

Povezana vest:  U nedelju 17. Novosadski NIS polumaraton