Darko Zivanovic brani tituluDarko Živanović brani titulu na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu

Pre dve godine maratonac Darko Živanović (27) je na Beogradskom maratonu, kao član Olimpijskog tima Srbije za Igre u Londonu bio jedan od promotora, a prošle godine debitovao je na polumaratonskoj stazi i trijumfovao postigavši rezultat 1:08,37.
Ove godine, na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu atletičar Radničkog iz Kragujevca braniće prvo mesto, ali to neće biti njegov jedini cilj.
„Uverio sam se prošle godine da je na Beogradskom maratonu sjajna atmosfera, duž cele staze i ona je ono što nosi trkače, ona je doprinela i mojoj pobedi. Želim da odbranim tu titulu i da joj dodam titulu prvaka Srbije, pošto je polumaratonska trka i zvanično državno prvanstvo, a želim i da oborim rekord staze za domaće trkače. To mi je prošle godine za malo izmakao“ kaže Darko Živanović.
Rekord polumaratonske staze za domaće atletičare od 2008. godine drži Predrag Milovanović sa 1:08,14. Živanović je na 26. maratonu zaostao za njim 13 sekundi, ali sada zna recept za uspeh.
„Prošle godine platio sam danak neiskustvu i prebrzo se spustio do Slavije i dalje niz Nemanjinu do železničke stanice. Noge su mi se napunile i to me je koštalo boljeg rezultata. Popio sam svoju gorku pilulu i to neću ponoviti. Imao sam dobre pripreme, dobru zimu… Sada podižem formu i očekujem dobru trku“ samouveren je Darko Živanović, čiji je najbolji rezultat u polumaratonu 1:05,28 iz Sarajeva 2011.
Ove sezone poluamraton na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu je zasad jedina trka na drumu u Živanovićevom kalendaru za 2014. godinu.
„Ove sezone glavni cilj mi je Kup evropskih šampiona. Moj klub Radnički ima dobru ekipu, velike ambicije i što je još važnije velike šanse da osvoji titulu prvaka Evrope. Pošto je reč o jednodnevnom takmičenju, meni je zapalo da trčim 3.000 m stiplčez i odradiću to maksimalno, a anda me čekaju nastupi na stazi za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana, Ekipnom prvenstvu Evrope“ … kaže učenik trenera Vlaste Stevanovića.
Kada je u pitanju maraton Živanović će se ove sezone odmarati:
„Želim da odmoran i zdrav dočekam pripreme za narednu godinu i napad na olimpijsku normu za Igre u Riju 2016. godine. Možda ću to pokušati u Roterdamu, kao što sam učino 2012. godine, a možda baš u Beogradu“…
27. SuisseGas Beogradski maraton biće održan 27.04.2014.

Povezana vest:  Pored slonare 153 najbržih mališana