doping

CAS oslobodio Kembel-Braun optužbe za doping

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je danas da je jamajkanska atletičarka Veronika Kembel-Braun oslobođena optužbi za doping. Kako se navodi u saopštenju, prlikom procedure testiranja došlo je do očiglednih propusta i dodaje se da je možda došlo do kontaminacije njenog uzorka urina. 
CAS ističe da je do kontaminacije njenog uzorka verovatno došlo zbog prljave vode ili znoja, koji je sadržao nedozvoljenu supstancu. Trostruka olimpijska šampionka u sprintu testirana je tokom jednog takmičenja na Jamajci u maju 2013. godine, a nađen je zabranjeni diuretik. 
Kembel-Braun (31) je tada suspendovana na dve godine, zbog čega je propustila državno prvenstvo Jamajke, koje je bilo kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo u Moskvi, održano početkom avgusta iste godine.
Disciplinska komisija Atletskog saveza Jamajke je potom u oktobru 2013. dozvolila Kembel-Braun da se vrati takmičenjima, dok je ukidanje suspenzije od CAS-a dobila u februaru ove godine, a do danas nije bilo razjašnjena takva odluka. 
CAS u saopštenju ističe da „žale“ zbog suspenzije jamajkanskoj sprinterki. 

Povezana vest:  Ivana Španović startuje mitingom Dijamantske lige u Dohi