26. Beogradski maraton 2

Organizatori Beogradskog maratona očekuju 20.000 učesnika 

Beograd je spreman za 27. Beogradski maraton koji će u nedelju 27. aprila okupiti oko 20.000 učesnika, najavili su danas organizatori ove tradicionalne manifestacije. Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević poručio je Beograđanima da u što većem broju izađu na ulice glavnog grada i tako u svet pošalju njegovu najlepšu sliku.
-Tog dana svi treba da se naoružamo osmehom i da ga pošaljemo u svet. Ukoliko je svaki do sada održan maraton bio po jedna naša pobeda, najveća će biti kada se ova manifestacija bude svrstala u red vodećih svetskih trka – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.
Sekretar Privremenog organa Grada Beograda Goran Vesić istakao je da je ponosan na činjenicu da je Grad Beograd stao uz Beogradski maraton.
-Kada vidite kakva reka ljudi teče Beogradom na dan održavanja maratona, to vas ispunjava ponosom, jer shvatate da taj događaj nije samo značajan za grad, već i za promociju zemlje – rekao je Vesić i podsetio da Grad Beograd pruža punu podršku Beogradskom maratonu kroz rad komunalnih službi i javnih preduzeća.
Generalni sekretar Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda Aleksandar Vujčić naglasio je da će u trci učestvovati 250 osoba sa invaliditetom, „kojima je maraton jedan od najlepših događaja u godini“.
Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da će vreme u nedelju biti skoro idealno za trčanje, s obzirom da bi temperatura na startu trke u Bulevaru kralja Aleksandra trebalo da bude oko 14 stepeni, a na cilju, kod hotela „Moskva“, oko 21 stepen Celzijusov.
Promoter 27. Beogradskog maratona biće aktuelni svetski rekoder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang, koji stiže u Beograd u četvrtak. Pobednici u obe konkurencije biće nagrađeni sa po 5.000 evra.

Povezana vest:  Ruski atletičar Morozov doživotno suspendovan