Javni cas atletike 2007
Svetski rekorderi i promoteri Beogradskog maratona Kevin Jang i Majk Pauel pozdravljaju Beograđane
 
Dovođenjem najvećih atletskih asova svih vremena u naš glavni grad – nastavio je tradiciju popularisanja trčanja i bavljenja atletikom u našoj zemlji i ove godine. Niz započet 1990. dolaskom Boba Bimona (SAD), tadašnjeg svetskog rekordera u skoku udalj (8,90m, Meksiko Siti 1968) na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu nastavio se dolaskom Kevina Janga, aktuelnog svetskog rekordera na 400m s preponama, bivšeg olimpijskog (46.78s, Barselona 1992) i svetskog šampiona (Štutgart 1993).
-Kvalitet organizacije na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu prevazišao je moja očekivanja i mogu da kažem da sam ponosan što promovišem ovu manifestaciju – pogotovu posle takvih sportskih veličina kao što su Sergej Bubka, Bob Bimon, Majk Pauel ili Karl Luis – izjavio je Kevin Jang tokom svog boravka u Beogradu, a preneli su mnogi svetski mediji.
Neposredno po povratku iz Beograda u SAD, Kevin Jang se na tradicionalnom godišnjem atletskom Dvomeču između UCLA i USC (Univerzitet Kalifornija iz Los Anđelesa i Univerzitet Južna Kalifornija) sreo sa još jednim promoterom Beogradskog maratona (2007) – Majkom Pauelom, aktuelnim svetskim rekorderom u skoku u dalj (8,95m, Tokio 1991.)
Tom prilikom razgovarali su o svojim boravcima u Beogradu tokom promovisanja ovog događaja i izvanrednim utiscima o kvalitetu organizacije manifestacije, o gostoprimstvu Beograđana i sjajnoj atmosferi tokom njihovog boravka u Beogradu. To je bio poseban razlog da oba promotera preko kancelarije svog menadžera „Tiago Worldwide“ iz Dalasa pošalju poruke Beograđanima i drugima koji su učestvovali u pripremi i organizaciji Beogradskog maratona:
„Čestitamo na vrhunskoj organizaciji Beogradskog maratona, zahvaljujemo se na izvanrednom gostoprimstvu i nadamo se da uskoro ponovo možemo da se družimo u Beogradu“ – zaključili su atletski velikani.
Posebno lepe utiske dve sportske legende imale su sa Javnog časa atletike jer su obojica bili i prvi učitelji beogradskim predškolcima – učesnicima Dečijeg maratona.
Još tri svetska rekordera tokom promovisanja Beogradskog maratona su bili i nastavnici mališanima iz beogradskih vrtića, a to su: Bob Bimon – bivši svetski rekorder u skoku u dalj, Karl Luis – bivši svetski rekorder na 100m i Vilson Kipketer – bivši svetski rekorder na 800m. 
Povezana vest:  Novi izazov pred Ivanom Španović