ristic sadRistić opet sjajan u SAD-u

Na kvalifikacijama jednog od najvećih takmičenja u SAD-u „NCAA“ Milan Ristić uspeo je da se kvalifikuje u finale kao treći u svojoj grupi sjajnim rezultatom od 13.63 sekundi.
-Zadovoljni smo trkom, pre svega posle šest nedelja pauze zbog povrede primicača. U sebi imam samo dve nedelje treninga koje sam odradio pred ovo takmičenje. Juče u kvalifikacijama sam isao 13.98 lagano i samo na plasman za današnje finale. Ove godine mi je cilj da istrčim ispod 13.60 i time ispunim olimpijsku normu. Takodje je cilj da se najbolje trči u Cirihu i ide na što bolji plasman. Prezadovoljan sam rezultatom koji sam postigao u ovim okolnostima. Sada mogu javno da kažem da mi je posle takmičenja koje smo imali u Virdžiniji pre 9 nedelja pukao primicač. Posle toga prvi put sam izašao na stazu i obuo sprinterice na „PAC“ 12 takmičenju i trcao 13.97s. Nisam bio spreman i nisam verovao da cu ovde ići bolje od toga. Poslednjih 9 nedelja sam prolazio kroz pakao sa terapijama. Posle svih terapija i lekarskih pregleda, moj tim sa kojim radim i ja smo radili veoma jako poslednje dve nedelje i išli smo na sve ili nista da se kvalifikujem za NCAA. Sada je na meni da treniram i vodim računa da se ne povredim u ostatku sezone jer me sada očekuju najbitnija takmičenja u sledećem periodu. Nadamo se boljem rezultatu u Oregonu – izjavio je Milan Ristić, srpski reprezentativac na 110m prepone koji se nalazi na studijama u SAD-u.
Finale „NCAA“ održaće se za dve nedelje u Oregonu, a Ristić se u Srbiju vraća 18.juna gde će sa reprezentacijom otputovati u Rigu i tamo predstavljati našu državu na ekipnom šampionatu Evrope.

Povezana vest:  Amerikanki Ričards zlato na 400 metara