ivana spanovic poza

Španović: Ne žalim za zlatom, srebro mi mnogo znači

Vicešampionka Evrope u skoku u dalj Ivana Španović rekla je danas da ne žali zbog propuštene prilike da osvoji zlatnu medalju na takmičenju u Cirihu.
Španovićeva je već u prvoj seriji ostvarila skok od 6,81 metara i bila vodeća sve do četvrte serije kada je Francuskinja Eloiz Lesur izbila na prvo mesto, skokom od 6,85 metara.
-Uspomene koje nosim iz Ciriha ne mogu da mi pokvare ni kiša, ni jak vetar, ni izuzetno hladno vreme. Uživala sam na takmičenju, nadmetala i borila se sa najboljima i nije mi krivo što sam izgubila od Lesur, jer je ona trenutno jedna od najboljih skakačica na svetu. Ova medalja mi mnogo znači i sada se nekako lakše diše – rekla je Španovićeva za svoj sajt. 
Srebrom u Cirihu nastavljen je niz osvajanja medalja na velikim takmkičenjima, a ovoga puta srpska atletičarka bila je za nijansu sjajnija. 
-Kada saberem utiske ovo je bilo stvarno jedno od napornijih takmičenja, satnica je kasnila, takmičenje je prekidano više puta, skok u dalj je trajao izuzetno dugo, vremenski uslovi nisu bili na našoj strani i na kraju krajeva Lesur je imala samo malo više sreće, a ja znam da mogu mnogo bolje – dodala je Španovićeva.
Srpska rekorderka će danas od 17.45 izaći na pobedničko postolje, pošto je ceremonija dodele medalja pomerene zbog nevremena na stadionu Lecingrund.

Povezana vest:  Bekrić sjajan u Beču