Atletski miting Prijepolje 201414Prvi internacionalni Miting „Prijepolje 2014″
 
Danas je u Hotelu „Trim“ na Košutnjaku održana konferencija za medije povodom prvog internacionalnog mitinga „Prijepolje 2014″.
Miting „Prijepolje 2014″ održaće se u Prijepolju 4. septembra na „Gradskom stadionu“ sa početkom u 16.30h.
-Prošle godine organizovali smo MOSI igre koje su protekle u najboljem redu. Prošle godine dobili smo novu atletsku stazu, koju bi trebalo iskoristiti. Zajedno sa Atletskim savezom Srbije uspeli smo da organizujemo prvi internacionalni miting i nadamo se da će svake godine biti sve bolji i bolji, i da ćemo jednog dana uspeti da privučemo i svetske atletičare na ovaj događaj. Opština Prijepolje organizovala je i novčane nagrade za prva tri mesta u svakoj disciplini. Za prvo mesto nagrada će iznositi 150 evra, drugo mesto 100 evra i treće mesto 50 evra, kao i po 500 evra za tri najvrednija rezultata na mitingu – rekao je Vukosav Tomašević, predsednik skupštine opštine Prijepolje.
Rok za prijavu takmičara zatvoriće se danas u ponoć, tako da će se konačan broj atletičara znati u ponedeljak. Miting će sadržati 11 disciplina i ukupno će program trajati sat i po vremena. Osim samog takmičenja u prepodnevnom programu održaće se kros učenika osnovnih škola , kao i zabavni program.
Asmir Kolašinac i Miloš Raović će takođe takmičiti u Prijepolju i ovom prilikom pozvali su sve ljude da dodju i podrže ih. Kolašincu će ovo biti treći put da takmiči na ovom stadionu i očekuje dobru atmosferu kao i najdalji hitac kojim će završiti ovu sezonu.
Raović je prošle godine istrčao rekord MOSI igara i sada očekuje da će trčati približno svom ličnom rekordu.
-Atletskom savezu Srbije je u interesu da bude što više ovakvih mitinga i takmičenja, zato smo se i priključili u samoj organizaciji. Zahvalan sam redakcijama Telegrafa i RTS-a jer su se oni jedini odazvali našem pozivu. Shvatili su šta je naš cilj, a to je da atletika bude u fokusu i kada nisu samo osvojene medalje. Osim Kolašinca i Raovića, takmičiće još i Amela Terzić, kao i drugi srpski atletičari kojima će biti organizovan prevoz iz Beograda. Očekujemo jedno vrlo lepo takmičenje i nadamo se da će sve proteći onako kako je planirano – za kraj nam je rekao generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković.
Opština Prijepolje obezbedila je besplatan smeštaj i hranu za sve novinare koju budu želeli da prate prvi internacionalni miting „Prijepolje 2014″.
Povezana vest:  Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević najbolji u 2010.(FOTO)