ana-suboticAna Subotić pobedila na trci u Ohridu

Reprezentativka Srbije u atletici članica ivanjičkog Javora Ana Subotić pobedila je na međunatrodmnoj trci u Ohridu, na stazi dugoj 20 kilometara.
Ona je trku istrčala u vremenu 2:03:54, tri sekunde ispred Mađarice Katalin Garami, dok je treća bila predstavnica Makedonije Rosica Kostova, sa zaostatkom od preko 20 sekundi.
Subotićeva je inače, rekorderka staze u Ohridu, na trci sa dugom tradicijom, koja je uz maraton u Skoplju najkvalitetnije nadmetanje u Makedoniji.
Ona je rekord istrčala još 2010. godine, i on iznosi 1:55:23, što je izuzetan rezultat, obzirom na težinu staze.
-Otišla sam na Ohrid da istrčim mirnu i ne previše brzu trku i tako odradim trening za jedan od narednih maratona koji me očekuju. Ritam koji sam sebi zadala je bio dovoljan za pobedu. Srećna sam što sam prevazišla povredu i nadam se da će biti dobrih trka u narednom periodu – izjavila je Subotićeva posle trke.
Ona je istakla da je Ohrid bio generalna proba pred tradicionalni međunarodni maraton u Zagrebu koji će se održati u oktobru gde je dva puta pobedila.
Njen trener, Dušan Orestijević kaže da je zadovoljan Aninim nastupom u Makedoniji, koji je rezultat dužeg perioda dobrih priprema.
-Ovo je bio kvalitetan trening, sve je podređeno glavnom cilju, a to je ispunjenje A olimpijske norme za plasman na Olimpijadu u Rio de Žaneiru – zaključio je on.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga o Franji Mihaliću „Bogomdani maratonac“ novinara i publiciste Vladete Nedeljkovića