Foto Antionio Ahel 8Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

Više od 1000 ljudi istrčalo je prvu otvorenu trku u Beogradu – adidas Open Run, a pobednik je Kenijac Stenli Kibruto. On je betonsku stazu oko Savskog jezera (7,700km) istrčao za 23:26 min i osvojio vaučer u vrednost od 500 evra za kupovinu atletske opreme. Od žena najbrža je bila naša atletičarka Olivera Jevtić koja je otvorenu trku istrčala za 25:15 minuta.
Uz moto #BoostBelgrade u ovoj popularnoj svetskoj trci urbanih gradskih trkača učestvovali su mnogi rekreativci, poznate ličnosti, ali i profesionalci poput naših maratonaca Olivere Jevtić i Ivana Miškeljina. Među trkačima je bilo i dosta stranaca, a njihovo učešće potvrđuje činjenicu da je Beograd ponovo prepoznat kao metropola koja se nalazi na mapi svetskih trka kakav je adidas Open Run!
Trka je bila besplаtna i otvorena za sve, bez obzirа na pol, uzrast ili fizičku spremnost. O regularnosti brinule su sudije Atletskog saveza Beograda, a svi koji su istrčali trku bez obzira na postignuti rezultat imali su mogućnost da osvoje jednu od tri vredne nagrade. Sara Jovanović je izvukla tri startna broja i Aleksandar Fuk (35:05 min), Zorana Vučković (45:16 min), Alek Adamović (37:00 min) su učešćem u mini kvizu osvojili Boost patike za trčanje.
Otvorena trka je inspirisana konceptom gradskih trka koje se održavaju širom sveta i promovišu zdrav i aktivan način života uz obilje dobre zabave i pozitivne energije. Sledeće godine trka će biti na novoj lokaciji sa još većim brojem učesnika, a do tada svi zainteresovani mogu se priključiti adidas Runningtimu svake subote sa Ivanom Miškeljinom na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju pored SC „25.maj“.

Povezana vest:  Dudaš: Zbog povrede sam morao ranije da završim sezonu