dopingRusi najavili tužbu zbog optužbi za doping nemačke TV

Ruska atletska federacija najavila je danas da će tužiti nemačku ARD televiziju zbog „skandaloznih optužbi“ za sistematski doping.
-Ruska atletska federacija smatra da je film koji je prikazao ARD provokacija usmerena na potkpavanje ugleda ruskog sporta“, rekao je predsednik Ruske atletske federacije Valentin Balahničev.
Kako se navodi u saopštenju nacionalne federacije Rusije -razmatraju se sve opcije koje po važećim ruskim i nemačkim zakonima dozvoljavaju da branimo naša prava, uključujući tužbu“.
Šezdesetminutni dokumentarni film pod nazivom „Tajni doping dosije: Kako Rusija proizvodi svoje pobednike“, emitovan je putem mreže ARD u sredu i prakticnco optužio između ostalih i Balahničeva.
Dokumentarac prikazuje i priznanje takmičarke na 800 metara Julije Stepanove, koja je suspendovana do januara zbog dopinga, i njenog muža Votalija Stepanova, koji je radio za Rusku antidoping agenciju (RUSARDA) od 2008. do 2011.
RUSADA je u petak najavila otvaranje istrage povodom tog slučaja.

Povezana vest:  Kolašinac uoči starta SP Beograd 22: Svako dete će poželeti da jednog dana ponosno ponese dres i grb naše zemlje