amela medalja

Popović: Očekujem od Terzićeve borbu za medalje

Selektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović rekao je danas da od mlađe seniorke Amele Terzić očekuje borbu za medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu u bugarskom gradu Samokovu i da bi seniorke Olivera Jevtić i Sonja Stolić mogle biti plasirane između 20. i 25. mesta. 
-Došli smo sa tri najiskusnije takmičarke za kros trčanje, koje su na ovakvim prvenstvima osvojile ukupno 10 medalja. Terzićeva je zvezda u usponu, dok su Jevtićeva i Stolićeva u zenitu, ali još mogu mnogo da pruže. Prošle godine smo u Beogradu osvojili dve medalje (srebro Amela Terzić i bronza Nemanja Cerovac), a sad očekujem da se Amela bori za odličja. Olivera i Sonja bi mogle da se plasiraju od 20. do 25. Mesta – rekao je Popović radiju Sto plus.
Evropsko prvenstvo u krosu održaće se sutra, a Popović je ocenio da će takmičari zbog teške staze u Samokovu imati velikih problema. 
-Staza je u lošem stanju, organizatori su tokom prethodne noći morali da joj menjaju kurs i oblik. Pored toga, ujutro su temperature oko minus pet, popodne do osam stepeni, što stvara mnogo blata. Ipak, bolje je da bude blato, nego led. Takmičari se pribojavaju da staza u nedelju ne bude zamrznuta, ali to je prirodno na gotovo 1.400 metara nadmorske visine – rekao je Popović. 
Na današnjoj konferenciji za novinare, koju je priredila Evropska atletska federacija (EAA), Amela Terzić predstavljena je kao jedna od najvećih zvezda sutrašnjeg krosa. 
-Drago mi je što trčim u Bugarskoj, tu imam mnogo prijatelja i lepo se osećam. Staza je drugačija od prošlogodišnje u Beogradu, ima mnogo brda, a meni odgovara takav profil. Volim kros trčanje I verujem da ću svake godine biti sve bolja – rekla je Terzićeva. 
Ona je dodala da će 2015. godine pokušati da popravi lični record na 1.500 metara, ali da neće zapostaviti ni kros trčanje. 

Povezana vest:  IAAF suspendovala troje u istrazi povezanoj sa dopingom u Rusiji