ivana spanovic dvoranaSkok Španovićeve od 6,78 m treći u svetu, Ivana blistala i u sprintu
 
Dvoransko prventsvo Srbije u atletici održano je danas u Novom Sadu, a najbolja srpska atletičarka Ivana Španović iskoristila je ovu priliku da pokaže da u 2015.godinu ulazi brža i spremnija nego ikad.  Svi ljubitelji atletike uživali su u novoj demonstraciji brzine i sile koju je Ivana pokazala u hali novosadskog sajma. Ivana je nastupila na 60m, a potom na iznenađenje svih i u njenoj glavnoj disciplini, skoku udalj.
U disciplini 60m, najbrža srpkinja je briljirala rezultatom 7,35 sekundi, što je samo 4 stotinke sporije od njenog i  državnog rekorda (7,31). Taj rezultat Ivana je postigla u polufinalu da bi u finalnoj trci pobedila i zabeležila 7,36 .
Podsećamo, prošle nedelje Španovićeva je oborila deset godina star rekord sprinterke Vukosave Đapić (7,34), kada je štoperica izmerila 7,31 sekundi.
Čim je završena trka na 60m, Ivana je pohitala ka zaletištu skoka u dalj i na oduševljenje mnogih nastavila sa zagrevanjem za njenu glavnu disciplinu.
Tandem Španović-Obradović odlučio se da nacionalni šampionat iskorsite za kontrolni trening.
Ivana je pobedu odnela već u prvoj seriji kada je zablistala skokom 6,78m, što je trenutno treći rezultat na svetu.
-Prezadovoljan sam današnjim takmičenjem, Ivana je bila odlična i u sprintu, a posebno me raduje njen rezultat u dalju. Nikada nije počela sezonu na ovako visokom nivou i to nam zaista uliva ogromno poverenje da smo na dobrom putu ka novim rekordima. Predstoji nam još dosta rada kada je u pitanju zalet i dolazak na dasku, cilj je da se Ivana što pre ustali  na zaletu od 18 koraka – istakao je trener Obradović.
Sledeće takmičenje u skoku udalj ove godine Ivana Španović imaće na mitingu u Birmingemu, 21.februara.
Povezana vest:  Jevtić želi dobar rezultat na Beogradskom maratonu