bolt brazilBolt najavio da će se povući iz atletike 2017. godine

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt najavio je danas da će se povući iz atletike nakon Svetskog prvenstva u Londonu 2017. godine.
Ovaj 28-godišnji sprinter sa Jamajke je u intervjuu za britanski Dejli mejl (Daily Mail) izjavio da mu je glavni cilj u ostatku karijere uspeh na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.
-To je bio osnovni plan, da se povučem posle Rija. Ali, sponzori su me zamolili da penzionisanje prolongiram za još godinu dana, 2017. i London – rekao je Bolt.
Boltov cilj za ovu godinu je je Svetsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati od 22. do 30. avgusta, a na kom će pokušati da poveća broj zlatnih medalja, kojih sa tih takmičenja ima osam.
On je, takođe, istakao da bi voleo i da obori rekord na 100 metara, deonicu koju je 2009. godine u Berlinu prešao za 9,58 sekundi.
-Ako se sve dobro završi ove sezone… U životu je sve moguće. Ako budem u dobroj formi bilo bi lepo, a i moguće da oborim rekord. Živim za takmičenje, to me motiviše – rekao je Jamajčanin.
Bolt je tokom karijere osvojio ukupno šest zlatnih olimpijskih medalja u trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4×100.

Povezana vest:  Kenijski maratonac Vanjiru nakon pokušaja ubistva doživeo saobraćajnu nesreću