Dragutin Topic Sajam turizma ASS 61Prvenstvo Evrope 2017. prezentovano na Sajmu turizma

Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici 2017. godine, čiji će domaćin biti Beograd, prezentovano je danas na međunarodnom Sajmu turizma.
Tom prilikom juniorski i veteranski rekorder u skoku uvis Dragutin Topić još jednom je istakao važnost ovako velikog takmičenja za našu zemlju.
Atletski šampionat kroz dve godine biće održan u periodu od 3. do 5. marta u Kombank areni, dok će se treninzi odvijati u novoj dvorani.
Srbija će tom prikom ugostiti preko 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete naš glavni grad.
Ovogodišnje dvoransko prvenstvo Evrope u atletici održava se sledećeg meseca u Pragu, gde će biti prisutna delegacija Atletskog saveza Srbije i Turističke organizacije Beograda, koja će u prestonici Češke po prvi put prezentovati „EP Belgrade 2017“.
Predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc tom prilikom će gradonačelniku Beograda Siniši Malom uručiti zastavu EA, koja će u Beogradu ozvaničiti početak organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva 2017.

Povezana vest:  Terzić u polufinalu trke na 800 metara na Univerzijadi u Tajpeju