chocolate run 2

BEOGRADSKA ČOKOLADNA TRKA 2015

U subotu 28. februara 2015. godine u 12:00 u klubu Tezga na Dorćolu startuje prva čokoladna trka u Srbiji i istoriji našeg grada. Na Beogradskoj čokoladnoj trci 2015 očekuje se 300 trkača – sladokusaca koji će protrčati centralnim gradskim ulicama deleleći slatkiše slučajnim prolaznicima.
Trka ima i simboličan karakter: u vremenu u kojem mnogima život nije sladak, beogradski trkači okupili su se da pokažu da sport i rekreacija mnogima mogu da život učine prihvatljivijim, lepšim i slađim.
„Jedna čokoladica ima 150 kalorija. To je energija koju potrošimo trčeći približno 3 kilometra. Jedan način da kontroilšemo svoju telesnu masu jeste da ne jedemo slatkiše. Drugi je umerenost u slatkišima i redovan trening. Naš izbor jeste fizička aktivnost, trčanje i sladak život.“ izjavio je Veroljub Zmijanac, maratonac i jedan od organizatora trke.
Grupa entuzijasta okupljenih oko Beogradskog trkačkog kluba želi da inspirativnim akcijama motiviše sugrađane na pokret. Ovog puta poruka je jasna: Slobodno jedi čokoladu i ne plaši se viška kilograma. Sav višak kalorija jednostavno sprži trčanjem.
Trka ima i svoju himnu, a to je pesma grupe Idoli „Čokolada“.
Ti si moja čokolada,
ja sam tvoja čokolada,
i da nisi tako mlada,
ja bih te ljubio.
Beogradska čokoladna trka 2015 je otvorena i besplatna za sve. Trka je revijalnog karaktera. Dužina trke je 4 kilometara, a trasa trke vodi centralnim gradskim ulicama: Strahinjića Bana, Kralja Petra, Knez Mihajlova, Terazije i Francuska.
Za trku nije potrebna zvanična prijava, svi ljudi dobre volje su dobrodošli, a jedini uslov da učestvujete je da ponesete omiljenu čokoladu, što je ujedno i startnina kojom potvrđujete učešće. Na kraju trčanja sva čokolada mora biti pojedena!
Više detalja o trci na Fejsbuk događaju: https://www.facebook.com/events/337128793150912
064 50 72 603
www.belgraderunningclub.com

Povezana vest:  Španović na mitinzima u Stokholmu i Londonu