coko trkaOdržana prva beogradska čokoladna trka
 
U subotu 28. februara 2015. godine u 12:00 u klubu Tezga na Dorćolu održana je prva čokoladna trka u Srbiji i istoriji našeg grada. Na Beogradskoj čokoladnoj trci 2015 trčalo je oko 100 trkača – sladokusaca. Oni su platili ulaz čokoladom, a za uzvrat dobili čokoladice koje su delili svojim sugrađanima.
„Jedna čokoladica ima 150 kalorija. To je energija koju potrošimo trčeći približno 3 kilometra. Jedan način da kontroilšemo svoju telesnu masu jeste da ne jedemo slatkiše. Drugi je umerenost u slatkišima i redovan trening. Naš izbor jeste fizička aktivnost, trčanje i sladak život.“ izjavio je Veroljub Zmijanac, maratonac i jedan od organizatora trke.
„Delili smo čokoladice svojim vršnjacima, deci, starijim sugrađanima, mislim da su se svi podjednako obradovali, jer em su pokloni retki, em je trkačka energija podigla količinu osmeha na centralnim beogradskim ulicama!“ izjavio je Ivan Radenković, glavni trener Beogradskog trkačkog kluba.
Grupa entuzijasta okupljenih oko Beogradskog trkačkog kluba želi da inspirativnim akcijama motiviše sugrađane na pokret.  Ovog puta poruka je jasna: Slobodno jedi čokoladu i ne plaši se viška kilograma. Sav višak kalorija jednostavno sprži trčanjem.
Na kraju trčanja sve učesnike dočekao je čokoladni švedski sto, poruka je bila jasna – sva  čokolada mora biti pojedena!
coko trka 1
 
Povezana vest:  Miting u Prijepolju