sinisa maliMali: Beograd će biti odličan domaćin atletičarima

Gradonačelnik Beograda izjavio je danas da je Srbija zemlja sporta i da će Beograd biti odličan domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godini
Kako je saopštila Gradska uprava, Mali je svečano otvorio konferenciju u Pragu, na kojoj je Beograd predstavljen kao grad domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine.
On je čestitao domaćinima Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici na organizaciji takmičenja i istakao da mu je velika čast što će u ime Beograda sutra preuzeti zastavu za sledeće evropsko prvenstvo u navedenom sportu.
-Beograd se već dokazao kao dobar domaćin i organizator velikih sportskih manifestacija, tako da ćemo i ovoga puta dati sve od sebe da ovaj događaj protekne na nivou koje ovo takmičenje zaslužuje – rekao je gradonačelnik.
On je izrazio nadu da će Beograd svojim šarmom, energijom i strastvenim navijanjem, dati dodatni podstrek sportistima da ostvare izvanredne rezultate, a ljubiteljima sporta pružiti uživanje u kraljici sportova.
-Pozivam vas da dođete u Beograd 2017. godine, da zajedno bodrimo sportiste, da im pružimo podršku, ali i da uživate u čarima našeg grada po kojima je specifičan – naveo je gradonačelnik.
Mali je podsetio da je Grad dao podršku inicijativi Atletskog saveza Srbije za održavanje prvenstva 2017. u Kombank areni i da u naredne dve godine sledi organizacija u koju će biti uključene sve gradske strukture.
Gradonačelnik je iskoristio priliku da čestita Asmiru Kolašincu koji je juče u Pragu osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle, ali i da zahvali srpskim ateltičarima što šire dobar glas o Srbiji i Beogradu.
Evropsko prvenstvo u Beogradu će biti održano od 3. do 5. marta 2017. u Kombank Areni, kada će se tu okupiti više od 1.000 atletičara i oko 10.000 navijača.

Povezana vest:  Ukić i Ljubi pobednici Novosadskog polumaratona