Prezentacija Beograda u PraguPrezentacija Beograda kao domaćina prvenstva u atletici 2017

U okviru održavanja Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu, delegacija Atletskog saveza Srbije i Turističke organizacije Beograda održala je danas prezentaciju Beograda kao grada domaćina Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine.
Konferenciju je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
„Drago mi je što imam priliku da prisustvujem ovom takmičenju u Pragu koje je organizovano na veoma visokom nivou. Srbija je zemlja sporta, a Beograd se već dokazao kao dobar domaćin i organizator velikih sportskih manifestacija, tako da ćemo dati još jednom sve od sebe da ovaj događaj protekne na nivou koje ovo takmičenje zaslužuje“, rekao je Mali, a navodi se u saopštenju TOB.
On je rekao da mu je velika čast što će u ime grada Beograda sutra preuzeti zastavu za sledeće Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici 2017. godine u glavnom gradu Srbije.
Prezentaciji je prisustvovao i predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Wirz, koji se takođe obratio prisustnima i tom prilikom rekao da iako tada neće predsednik tog tela biće mu velika čast da prisustvuje takmičenju 2017.godine kada će Beograd biti domaćin.
„Na SPAR Evropskog prvenstvu u krosu organizacija je protekla izvanredno, a Beograd je prelep grad. Ništa manje ne očekujem i ovog puta?, rekao je on.
Predsednik AS S Veselin Jevrosimović rekao je da, kao predsednik Saveza, može samo da obeća da će AS S uložiti sve napore kako bi ovo takmičenje bilo organizovano na najvišem mogućem nivou.
Budući da je samo dan ranije Asmir Kolašinac osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na EP u Pragu, prisutne je pozdravio i on.
„Za mene kao osvajača zlatne medalje iz Geteborga, i osvajača srebrne medalje iz Praga, velika je cast ugostiti vrhunske atletičare u Srbiju.
Ovo je samo dokaz koliko nas sada poštuju u Evropi i svetu. Ogromna je čast za srpski sport, a kamoli za atletiku biti domaćin Evropskog prvenstva. Konačno ćemo imati priliku da zablistamo na domaćem terenu, a ja imam i obavezu da ne razočaram svoju publiku, i ponovim poziciju sa EP u Geteborgu, ali sa još boljim hicem, rekao je atletičar, a navodi se u saopštenju.
Nakon toga održana je prezentacija Beograda kao turističke destinacije i grada domaćina EP 2017.
Prisustvovali su i podpredsednici Svetske atletske federacije /IAAF Sebastian Coe i Sergey Bubka, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, menadžer AŠ, Dragutin Topić, predstavnik Ministartsva omladine i sporta Bogdan Knežević , sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, Slavko Gak, direktor Kombank Arene, Đorđe Milutinović, menadžer Wolksvagena za Srbiju, Milan Lazić, i brojni drugi zvaničnici.
U nedelju, 8. marta, će se održati predaja zastave Evropske federacije, što zvanično predstavlja početak organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. u Beogradu.
U naredne dve godine sledi organizaija prvenstva u koju će biti uključene sve gradske strukture.
Evropsko prvenstvo u Beogradu će biti održano od 3. do 5. marta 2017. u Kombank Areni, kada će se u glavnom gradu Srbije okupiti više od 1.000 atletičara i oko 10.000 navijača.
Otvoren je i sajt Evropskog dvoranskog prvenstva Beograd 2017. -www.belgrade2017.org, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  EP BARSELONA, Ruskinje osvojile zlato u štafeti četiri puta 400 metara