SASA5372 copySiniši Malom u Pragu uručena zastava Evropske atletske federacije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Pragu zastavu Evropske federacije, koju mu je u O2 Areni svečano predao predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc.
Time je, kako je saopštila Gradska uprava, počela organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će biti održano 2017. godine u Kombank Areni u Beogradu.
-Obećavam da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano – kaže gradonačelnik Beograda i navodi da je ovo veliki i važan dogadjaj, koji će svakako doprineti pozicioniranju Beograda kao dobrog domaćina i organizatora sportskih takmičenja.
Mali je naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije, i da su medalje Ivane Španović i Asmira Kolašinca odličan uvod u ono što će se dešavati u Kombank Areni 2017. godine.
-Njihove medalje su nam dale još veći podstrek da damo sve od sebe da ovo takmičenje protekne na najvišem nivou. U organizaciju će u naredne dve godine biti uključene sve gradske structure- rekao je Mali.
Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, u okviru Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se od 6. do 8. marta održavalo u Pragu, Atletski savez Srbije i Turistička organizacija Beograda su organizovali predstavljanje Beograda kao sledećeg domaćina ovog prvenstva.
Tom prilikom gradonačelnik Beograda je istakao da je Srbija zemlja sporta, a da se Grad Beograd već dokazao kao dobar domaćin.

Povezana vest:  Karl Luis: Beograde hvala i bravo