sinisa mali

Mali: Maratonski plamen ponovo u Beogradu

Gradonačelnik Siniša Mali izrazio je danas zadovoljstvo što se Maratonski plamen posle sedam godina vratio u Beograd uoči 28. Beogradskog maratona.
-Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da će Beograd i Beogradski maraton biti domaćini Maratonskom plamenu, koji je simbol mira, pozitivnih vrednosti i prijateljstva između grčkog i srpskog naroda. Plamen će doći u Beograd tri dana pre događaja, prvi put posle 2008. godine, i to je pravi način da se promovišu sportske vrednosti – rekao je Mali na konferenciji za medije u Skupštini grada.
On je istakao da se 3.000 ljudi iz 46 zemalja prijavilo za učešće u maratonu i polumaratonu.
-To je rekordan broj učesnika, a verujem da će Beograđani doći u velikom broju kako bi uveličali namasovniji sportski događaj. Zahvalio bih se Grčkoj i njenoj atletskoj asocijaciji zbog dobijanja Maratonskog plamena – rekao je Mali.
Ambasador Grčke u Srbiji Kostantinos Ikonomidis rekao je Maratonski plamen dodatno sprijateljio narod dve zemlje.
-Drago mi je što sam ovde i što se plamen posle toliko godina vraća u Beograd. Maratonski plamen je simbol dobre volje i mira, promoviše prave vrednosti i trku. Siguran sam da ovim događajem pojačavamo tradicionalno prijateljstvo između Grčke i Srbije – poručio je Ikonomidis.
Beogradski maraton, 28. po redu, održaće se 18. aprila.

Povezana vest:  Meuči osvojio zlato u maratonu na EP u Cirihu