pobednik bgd maratona 2015Kenijac Sang i Etiopljanka Adunja pobednici BGD maratona

Kenijac Silas Sang i Etiopljanka Abebu Adunja pobednici su 28. Beogradskog maratona, koji je danas uz učešće oko 25.000 takmičara održan na ulicama glavnog grada.
Sang je prošao kroz cilj u vremenu (2:14,43), ostavivši iza sebe zemljake Endrjua Kiprota (2:16,42) i Julijusa Korira (2:19, 46), dok je Adunja trku na 42.195 metara završila sa vremenom 2:33,12 ispred zemljakinja Jamile Šure (2:34, 24) i Meseret Dekebo (2:43,21).
Prethodno, u polumaratonu najbolji su bili članovi srpske reprezentacije Ana Subotić i Velimir Bojović. Subotićeva je slavila ispred Nade Đurović i Danijele Burić, dok je Bojović bio bolji od Kenijca Stenlija Kipruta. I treće i četvrto mesto u muškoj konkurenciji osvojili su srpski atletičari – Darko Živanović i Miloš Jovanović.
Ukupno, u polumaratanskoj i maratonskoj trci učestvovalo je 4.484 takmičara iz 56 zemalja.
Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčali su i gradonačelnik Siniša Mali, kao i predsednik Skupštine grada Nikola NIkodijević.
Mali je posle trke izjavio da je iz glavnog grada poslata najlepša slika u svet.
-Trčao sam jer sam lično hteo da dam primer ljudima da treba izaći napolje i baviti se sportom. Maraton je sjajna prilika za to, da ljudi porodično izađu i svetu pošaljemo sliku zajedništva. Video sam mnogo dece na stazi, porodica, starijih, svi smo bili tu da pokažemo šta je Beograd – izjavio je Mali novinarima na cilju ispred hotela Moskva.

Povezana vest:  Biseri srpske atletike na jednom mestu

PHOTO: ATAIMAGES