Pobednici BG maratona 2015

Uručena priznanja povodom 28. Beogradskog maratona

Organizatori 28. Beogradskog maratona uručili su danas na svečanosti u Domu omladine priznanja i zahvalnice najuspešnijim kolektivima i pojedincima.
Pehar za najuspešniju mušku ekipu u štafetnom polumaratonu dobila je Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ iz Šapca, dok je diplomu u mešovitoj konkurenciji dobila druga ekipa Ekonomsko-trgivinske škole iz Sopota.
U konkurenciji studenata, najuspešniji u obe konkurencije je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, 
Organizatori Beogradskog maratona posebno su se zahvalili pojedincima kao što su Dragoljuib Đuričić – kao najbolja muzička podrška manifestaciji i Miroslav Stanišić koji je u kolicima prešao čitavu stazu.
-Priznajem da sam plakao tokom maratona, ali ne zato što sam bio tužan, već zato što me pogodila i ushitila energija kojom su ljudi sa posebnim potrebama izgarali na stazi želeći da je savladaju i dođu do cilja – rekao je Đuričić.
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je najveća vrednost ove manifestacije u činjenici da su u nju svoju priču ugradili svi učesnici trke.
-Svako je dao svoj doprinos trci na svoj način, svako je svoju priču ispričao, a to je i zaključak ovogodisnjeg maratona, uz poruku da sledeći bude još bolji – poručio je Nikolić.

Povezana vest:  Bolt: Žalosno je što priča o dopingu dominira na SP