ivana spanovic skok

Španović ispunila olimpijsku normu za Rio

Rekorderka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović ispunila je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je danas na mitingu Dijamantske lige u Dohi postigla rezultat od 6,76 metara.
Srpska atletičarka imala je samo tri skoka, jedini ispravan bio je od 6,76 metara što je bilo dovoljno za šesto mesto, ali i za cilj nastupa u Dohi.
Španovićeva je već na prvom takmičenju ove sezone ostvarila olimpijsku normu i sada bez pritiska može da se posveti sledećim nastupima.
-Ivana je u drugoj seriji skočila 6,76 i to iz kraćeg zaleta, tako da se kući vraćamo izuzetno zadovoljni. Pošto smo ispunili ono što smo zacrtali, odlučili smo da posle tri pokušaja prekinemo takmičenje zbog manjeg bola u pregibaču kuka leve odrazne noge, koji je Ivana osetila tokom skakanja – izjavio je trener Goran Obradović, a prenosi pres služba srpske atletičarke.
Evropska prvakinja je dodala da je postignuti rezultat iz kratkog zaleta dovoljan pokazatelj da su ona i tim spremno dočekali sezonu. 
-Devojke su odlično skakale, sjajni rezultati, i biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca. Važno je da sam ispunila cilj koji smo imali i sada se vraćam u Srbiju, gde nastavljam da se spremam za miting u Judžinu. To će za mene lično biti najveći izazov, jer branim titulu iz 2014. godine – rekla je Španovićeva.
Na mitingu u Dohi „pljuštali su sjajni rezultati u skoku u dalj.
Pobedila je Amerikanka Tajana Bartoleta sa 6,99 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,95) i Kanađanke Kristabel Netej (6,93).

Povezana vest:  KUP KONTINENATA, Dudaš u reprezentaciji Evrope