ivana-spanovic-rbIvana Španović i dalje zaštitno lice Red Bulla

Prepoznatljivo partnerstvo će biti nastavljeno i tokom sledeće dve godine, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou.
U proteklih pet godina, tokom trajanja partnerskog odnosa, Ivana je prešla dug put do uspeha, opravdavši titulu juniorske svetske šampionke u skoku u dalj uspesima iz prethodnih sezona, pre svega kroz neverovatna dostignuća na najvećim svetskim atletskim takmičenjima. Njena bronza sa Svetskog prvenstva u atletici na otvorenom u Moskvi 2013 je istovremeno i prva medalja ikada za Srbiju na najvećem atletskom takmičenju, a to je bio samo uvod u dalje uspehe tokom prošle sezone. Ponovljen uspeh i osvojena još jedna bronza, ovog puta na Svetskom prvenstvu u dvorani u Sopotu 2014, vodili su je ka pobedama na mitinzima Dijamantske Lige i osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Cirihu krajem prethodne sezone. Kao kruna uspeha došla je titula šampionke i prva zlatna medalja za Ivanu Španović u seniorskoj konkurenciji, osvojena na Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu, u martu ove godine, kao i ostvarenje olimpijske norme koju je dostigla već na prvom mitingu ovogodišnjeg izdanja Dijamantske Lige, u Dohi.
-Veoma mi je bitna podrška tima sa kojim sarađujem. Želja i ambicija da budemo vodeći u svojim sferama nas je i spojila, pa sam veoma srećna zbog produžetka saradnje. Pred nama su sve veći zadaci i sigurna sam da ćemo ih dočekati najspremniji – istakla je Ivana pred nastavak takmičenja u sezoni 2015.
Naša najbolja atletičarka je definisala tri glavna cilja ka kojima će poleteti na krilima Red Bull-a, a to su najviši dometi na Svetskom atletskom prvenstvu na otvorenom u Pekingu krajem ove sezone, zatim na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru sledećeg leta, kao i na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu 2017. godine.

Povezana vest:  Na mitingu u Stokholmu 11 osvajača zlatnih medalja

PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool