bolt 200 polufinale

Bolt: Nisam zabrinut

Všestruki olimpijski šampion i svetski rekorder, jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je danas da nije zabrinut za svoju fizičku pripremljenost uoči Svetskog prvenstva u Pekingu, sledećeg meseca. Bolt će u petak u Londonu, prvi put posle šest nedelja učestvovati na nekom takmičenju. Njega je tokom leta mučila povreda karlice, a trka na Olimpijskom stadionu će pokazati u kakvoj je formi uoči Svetskog prvenstva, koje će se od 22. do 30. avgusta održati u Pekingu.
-Ako moj trener (Glen Mils) nije zabrinut, ja nisam zabrinut. On je uveren da mogu da se spremim. Imam samopouzdanja, dobro radim na treninzima – rekao je Bolt, preneli su britanski mediji.
Bolt je u aprilu 100 metara istrčao za 10,12 sekundi, što je 62. vreme na svetskim rang listama. Sa druge strane, Amerikanac Džastin Getlin, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga, je četiri puta ove godine trčao ispod 9,8 sekundi. On je pobedio u 23 uzastopne trke i pored Bolta veliki je favorit za osvajanje zlatne medalje u Pekingu.
U trci na 200 metara Bolt je ove godine ostvario rezultat od 20,13 sekundi, što je loše za njegove standarde, dok je Getlin četiri puta pobeđivao u toj disciplini ove godine i prvi je na rang listi sa 19,57.
-Nisam zabrinut rezultatima – rekao je Bolt, koji je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja na Igrama u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije.
Bolt je svetski rekorder u trci na 100 metara sa 9,58 sekundi, kao i na 200 metara sa 19,19 sekundi. 

Povezana vest:  Prvenstvo Evrope 2017. prezentovano na Sajmu turizma