emir bekric prepone

Bekrić ne učestvuje na Svetskom prvenstvu u Pekingu

Atletski reprezentativac Srbije Emir Bekrić neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Pekingu jer se nije dovoljno oporavio od povrede skočnog zgloba, rekla je danas njegov trener Mirjana Stojanović.

-Pripremali smo se i trenirali, ali smo na kraju odlučili da Emir ne učestvuje u Pekingu. Ne želimo da rizikujemo da…ode a da nije maksimalno pripremljen. Želimo da bude potpuno pripremljen na svakom takmičenju na kome učestvuje, da bi mogao da se takmiči i da bude najbolji u tom trenutku. Posle kratkog oporavka i odmora, počinjemo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, to je glavni cilj – rekla je Mirjana Stojanović.

Povezana vest:  Amerikanka Ris najbolja u skoku u dalj

Bekrić je rekao da će bodriti kompletan atletski tim koji ide u Peking.

-Mnogo mi je žao što ću propustiti ovo Svetsko prvenstvo, ali ova odluka je doneta posle dugog razmišljanja i u ovom trenutku je najbolja za mene. Želim celom atletskom timu mnogo sreće u Pekingu, bodriću ih. Veliku zahvalnost dugujem i Olimpijskom komitetu Srbije, Atletskom savezu Srbije i sponzorima koji me podržavaju i ulivaju mi dodatnu snagu da prevaziđem ovaj trenutak i potpuno spreman dočekam Olimpijske igre – rekao je Bekrić.

Povezana vest:  Lemaitr prvi belac na 100 metara ispod deset sekundi!

On je na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine osvojio bronzanu medalju na 400 metara prepone, istrčavši trku za 48,05 sekundi.