slobodan brankovic gensek atletika

Branković: Prijem Kosova u IAAF je rutinska stvar

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izjavio je danas da je prijem Kosova u Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) „rutinska stvar“ nakon prijema u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), ali je istakao da ne očekuje da će biti tenzija na takmičenjima.
-Prijem Kosova u IAAF je sled događaja nakon prijema u MOK. Kada je postalo član MOK-a, sve ostalo je rutinska stvar. Mi smo pisali svim članovima federacije i svi su nam odgovarali i zatvarali usta činjenicom da je ono član MOK-a. Prosto, 185 zemalja je glasalo ‘za’, a 13 ‘protiv’. Kosovo je punopravni član IAAF – rekao je Branković.
Kosovo će sada moći da se takmiči na svim takmičenjima IAAF, kao i na Olimpijskim igrama od ranije. Branković je kazao da ima „mučan osećaj“ zbog toga, ali da ne očekuje nikakve tenzije.
-Atletika je kraljica sportova. Tenzije u atletici ne postoje i siguran sam da neće ni postojati. Za mene kao generalnog sekretara ovo je jedan mučan i bljutav osećaj, prosto jer ću se ubuduće baviti više politikom nego sportom, zbog zaključaka vlade Srbije o tome – rekao je Branković.
-Svaki moj odlazak na međunarodna takmičenje zahtevaće da šaljemo pisma organizatoru, našem diplomatskom predstavništvu, kancelariji za Kosovo. Mučan je osećaj, jer je današnja svetska politika na njihovoj strani, a dokle će biti, videćemo – rekao je Branković.

Povezana vest:  "Zeleno svetlo" atletičarkama sa viškom muških hormona