Asmir Kolasinac bacanje

Kolašinac: Nisam se snašao, mogao sam da budem peti

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je posle nastupa na prvenstvu sveta u Pekingu da se nije snašao i da je mogao da zauzme barem peto mesto.
Kolašinac je u finalu takmičenja bio sedmi hicem od 20,71 metara.
-Tehnički sam loše bacao, nisam se snašao u ovakvim uslovima. Stalno sam proklizavao u krugu i jednostavno nisam iskoristio svu svoju snagu. Imao sam nekoliko prestupa, dva hica su sigurno bila preko 21 metar, realno sam vredeo i mogao do petog mesta. Ipak, ovo je za mene veliki uspeh i svakako dodatni motiv za naredna takmičenja – izjavio je Kolašinac, a prenosi Atletski savez Srbije.
Amela Terzić nije uspela da se plasira u finale trke na 1.500 metara pošto je u polufinalu ostvarila deseto vreme sa 4:13.92 minuta.
-U pitanju je bila taktička trka u kojoj se nisam najbolje snašla. Pogrešila sam jer sam celu trku trčala drugom stazom, bilo je dosta guranja i to mi je dodatno oduzelo pažnju i koncentraciju. Pokušala sam u jednom trenutku da promenim ritam i zauzmem bolju poziciju, međutim, to je bilo previše rano i nisam uspela da do kraja izdržim taj ritam. Žao mi je što sam propustila šansu za finale, ali sam iz ove trke izvukla veliku pouka – rekla je Terzićeva.

Povezana vest:  Ministarka sporta Alisa Marić primila Kolašinca i Dudaša