Ivana Spanovic markotodorovic4

Ivana Španović: Konkurencija je počela da me se plaši

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su konkurentkinje u skoku u dalj počele da je se plaše, jer pet vezanih medalja na velikim takmičenjima ne može da bude slučajnost.
-Jedna medalja može da bude slučajnost, ali pet vezanih… Konkurencija zna da od mene može da očekuje velike daljine. Sigurno je i da se na takmičenjima neću pojavljivati nespremna. Mitinzi su mi važni zbog pripreme za velika prvenstva, na najvećim takmičenjima želim da budem najspremnija – rekla je Španovićeva grupi srpskih novinara u Berlinu.
Španovićeva je na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojila bronzanu medalju skokom 7,01 metar, čime je oborila lični rekord, a potom je sa 7,02 to ponovila na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, gde je bila najbolja.
Ona će sutra od 17.05 skakati na mitingu u Berlinu, čime će završiti ovu sezonu, koju je ocenila najuspešnijom do sada.
-Miting u Berlinu će biti za moju dušu, da probam da ponovo skočim daleko i prikupim bodove za krajnji plasman najboljih skakačica na svetu. Ovo mi je jedna od uspešnijih godina s obzirom na to da sam osvojila dve medalje i bila nikad bliža osvajanju zlatne lige u ukupnom plasmanu – kazala je srpska nacionalna rekorderka u skoku u dalj.
Ivana Španović je dodala da je Evropsko prvenstvo u dvorani 2014. motivisalo za nastavak, jer je tu ispunila olimpijsku normu i „nije morala kasnije da je juri“.
Takođe, navela je da joj je nakon tog takmičenja prijala dvonedeljna pauza zbog povrede, tokom koje se odmorila.
-Posle toga je sve bilo podređeno pripremi za Peking. Tu mi je bilo najbitnije da napadnem sedmicu i jako sam ponosna što sam to uspela dva puta, iako tehnički nisam to najbolje odradila. Skočila sam 7,01 sa ne baš 100 odsto svojih mogućnosti i to je nešto što mi stvara sliku o tome koliko stvarno ja mogu da skočim – kazala je ona.
Kao odskočnu dasku u karijeri navela je osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi pre dve godine.
-Posle medalje u Moskvi došao je nalet samopouzdanja koji raste iz dana u dan i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto stvarno veliko-dodala je.
Španovićeva je istakla da već razmišlja o predstojećim Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i da je sigurna da će joj skok od sedam metara na njima doneti medalju.
-Rio je definitivno najveći cilj sledeće godine, iako će biti svetsko dvoransko, kao i evropsko prvenstvo. Konkurenciju poznajem, ponovo će se pojaviti one koje skaču sedam metara, ali motiviše me i bodri konstantnost i što svake godine povećavam nivo- rekla je Španovićeva.
Ona je istakla da u Riju očekuje mnogo više uspeha srpskog sporta nego u Londonu 2012.
-Biće sigurno mnogo drugačije nego u Londonu. Ovo je bila godina sporta, napravili smo neverovatne uspehe i stvarno sam ponosna na sve njih i što sam deo toga. U Riu će biti onako kako svi potajno želimo-rekla je Ivana Španović.
Pored nje, u Berlinu se nalazi i košarkaška reprezentacija Srbije, koja će danas početi takmičenje na Svetskom prvenstvu.
Španovićeva je rekla da neće moći da ih isprati.
-Volela bih da mogu uživo da ih pratim, ali to oduzima puno vremena kada sam na takmičenju, fokus mora da ostane samo na onome što ja radim-rekla je Ivana Španović.

Povezana vest:  Pauel: Povreda Bolta nije početak njegovog kraja