vrsac kongres

Jevrosimović: Srbija će se kandidovati za domaćina SP u dvorani 2020.

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović najavio je danas da će se Srbija kandidovati za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine. Jevrosimović je to rekao u Vršcu, gde je održan Balkanski atletski kongres, na kome je odlučeno da će Srbija sledeće godine biti domaćin Balkanskog prvenstva u krosu i Balkanskog prvrenstva u juniorskoj konkurenciji.
Kako se navodi u saopštenju ASS, kongresu su prisustvovali predsednik Svetske atletske federacije (IAAF) lord Sebastijan Kou, potpredsednik te organizacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov.
Karamarinov je nakon četvorogodišnjeg mandata na današnjem kongresu dobio novi mandat predsednika Balkanske atletske federacije. 
-Želim da pohvalim ASS na sjajnoj organizaciji ovog kongresa. Prevazišli su sva naša očekivanja oko organizacije. Mislim da sam prethodne četiri godine bio uspešan u ulozi predsednika. Pre četiri godine sam izabran u Beogradu, a sada sam reizabran opet u Srbiji, to svakako nešto mora da znači – rekao je Karamarinov.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković izabran je za potpredsednika,a istu funkciju dobio je i generalni sekretar Atletskog saveza Turske Fahretin Jildit.
-Imenovanje za potpredsednika je velika čast za srpsku atletiku i ovo je put kojim je naša atletika krenula pre par godina. Očekuju nas velike organizacije događaja i takmičenja – rekao je Branković.
Predsednik IAAF Sebastijan Kou pohvalio je organizaciju kongresa.
-Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog kongresa, nakon sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017, kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradskoj arena – rekao je Kou.

Povezana vest:  Amerikanka Kristal Koks ostala bez olimpijskog zlata