spanovic i trener

Ivana Španović najbolja atletičarka Balkana

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović proglašena je danas u Tbilisiju za najbolju atletičarku Balkana.  Ivani Španović je nagrada uručena na svečanosti u Tbilisiju, a najbolja atletičarka Srbije je priznanje Atletske asocijacije balkanskih federacija dobila po drugi put, saopštio je Atletski savez Srbije.
Španović je za najbolju na Balkanu izabrana i 2013. godine, tako da je postala prva atletičarka koja je tu nagradu primila dva puta.
-Velika mi je čast što sam ponovo dobitnica ovog priznanja, uvek je zadovoljstvo biti u društvu najboljih. Treniraću još jače i dati sve od sebe da se što duže zadržim u svetskom vrhu, da nastavim da pomeram sopstvene granice i da uvek budem u poziciji da se borim za odličja – rekla je Španović po dobijanju nagrade.
Španović iza sebe ima najuspešniju sezonu u svojoj karijeri. Pored titule evropske šampionke u dvorani, okitila se bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu u Pekingu, a u ukupnom plasmanu Dijamantske lige zauzela je drugo mesto. 
Ona je ove godine pomerala granice svog najboljeg rezultata i nacionalnog rekorda nekoliko puta, tako da je u dvorani skočila 6,98 metara, dok je na otvorenom granicu od sedam metara preskakala nekoliko puta.

Povezana vest:  Dominirala Jotanović i juniori