emir bekric ep

Emir Bekrić na pripremama na Tenerifama

Emir Bekrić krenuo je motivisan i maksimalno posvećen na pripreme na Tenerife, gde ostaje do 4.februara.
-Sve nam je na Tenerifama poznato, odlična baza za trening i idealni uslovi. To će nam omogućiti da u ovom delu radimo preponske treninge i da se fokusiramo na brzinu. Osnovni cilj svih priprema i takmičenja jeste ispunjenje norme za Olimpijske igre u Riju. Emir je radan, motivisan i ceo tim će se truditi da to i ostvari – kaže Mirjana Stojanović po dolasku na Tenerife.
Početak priprema nije išao po planu.
-Imali smo problema, bilo je prehlada, ali i uvrnuća zgloba nekoliko puta, zbog čega smo odložili prve pripreme. Srećom, sada je sve to iza nas. Prvi put se Emir neće takmičiti u dvorani, pa smo i odustali od zimske sezone, kad su takmičenja u pitanju. Međutim, kako njegove discipline, 400 metara prepone, nema u zatvorenom, ne gubimo ništa. Imamo dosta vremena da se kako treba pripremi za sezonu.
Prvo takmičenje Bekrića očekuje u maju.
-Do tada ćemo, verujem, uraditi sve kako bi bio spreman za takmičenja na otvorenom u svojoj disciplini. Idemo ka ispunjenju norme za Rio – zaključuje Mirjana Stojanović.
Pored Mirjane Stojanović put Tenerifa sa Bekrićem krenuli su i Milan Šolaja, pomoćni trener, Branko Penić, fizioterapeut i Nemanja Božič, sparing partner.

Povezana vest:  Ivana Španović kreće u pohod ka jedinoj medalji koja joj fali