konferencija_prvenstvoLučić: Spremni smo za ekipno prvenstvo Evrope

 

Predsednik Organizacionog odbora ekipnog atletskog prvenstva druge lige Evrope Vladimir Lučić izjavio je danas da su pripreme za takmičenje koje se održava 19. i 20. juna u Beogradu u završnoj fazi i najavio učešće predstavnika „kraljice sportova“ iz osam zemalja. „Na najznačajnijem atletskom takmičenju ove godini u Srbiji, pored naših reprezentativaca, na stadionu Crvene zvezde nastupiće i selekcije Austrije, Hrvatske, Izraela, Letonije, Moldavije, Slovačke i Švajcarske“, precizirao je Lučić na konferenciji za novinare. On je naglasio da je za predstojeću manifestaciju, čiji je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Srbije, odobren budžet od 29 miliona dinara. „Verujemo da ćemo sa tim novcem biti u situaciji da svim atletičarima obezbedimo maksimalne uslove za takmičenje kako bi im boravak u Srbiji ostao u lepom sećanju“, naveo je Lučić. Direktor takmičenja Ozren Karamata podsetio je da je ovo jedno od retkih takmičenja na kojima zajedno nastupaju muške i ženske atletske reprezentacije.

Povezana vest:  Ministarka Marić čestitala Bekriću osvajanje zlata na EP

-Nadmetanju traju dva dana, a na programu je 21 disciplina. Prve dve ekipe će se plasirati u viši rang takmičenja i verujemo da ćemo uz podršku publike biti među njima – dodao je Karamata.

Selektor Dragiša Kuzmanović naglasio je da su okosnice srpskog atletskog tima Biljana Topić, Olivera Jevtić, Dragana Tomašević, kao i mlade nade predvođene Ivanom Španović i najavio da će konačni sastav tima objaviti nakon finala kupa Srbije koje se održava tokom vikenda u Sremskoj Mitrovici.

Povezana vest:  Bibić: Pokazaću koliko vredim

Potpredsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, koji se sastao sa ministrom omladine i sporta Snežanom Samardžić-Marković i posetio Republički zavod za sport, poručio je da je zadovoljan pripremama za prvenstvo u srpskoj prestonici.

-Nadam da će Srbija ove godine uspeti da se plasira u viši rang, odnosno prvu ligu Evrope. Iako je atletska infrastruktura u vašoj zemlji u jako lošem stanju ubeđen sam da dolaze bolji dani za srpsku atletiku – zaključio je Hansen.

Povezana vest:  Ivan Miškeljin treći put državni prvak Srbije u maratonu

U sastavu reprezentacija koje će se boriti za plasman u prvu ligu Evrope nalaze se osvajači evropskih i svetskih odličja, među kojima je i višestruka svetska šampionka u skoku u vis, Hrvatica Blanka Vlašić.