Evropska vicešampionka iz Ciriha 2014. godine Tatjana Mirković (ex Jelača) spremna je za svoj prvi hitac na putu ka normi za Rio.

Atletičarka Atletskog kluba Crvena Zvezda  je samo tri meseca nakon porođaja započela pripreme za ovu sezonu u Frankfurtu, nakon čega je sa trenerom Dragišom Đorđićem otišla za Afriku.

-Tamo smo proveli mesec dana. Počela sam sa tehničkim bacanjem i sve se odvijalo po planu. Nakon našeg povratka iz Afrike imala sam zdravstvenih problema i morala sam hitno na operaciju, zbog koje sam neko vreme morala da mirujem. Plan je bio da idemo početkom aprila u Portugal na pripreme, ali to smo morali da odlozimo zbod operacije. Krajem aprila otišli smo u Kragujevac, pa posle nekoliko dana produzili u Portugal gde se sada nalazimo – kaže Tatjana Mirković.

Povezana vest:  Branković: Velika takmičenja najbolji način za promociju

Iako je imala zdravstvenih problema i pripreme na početku nisu bile kao što je planirano, zadovoljna je svojim napretkom čak ističe i to da je bolje nego što je očekivala.

-U Portugal smo došli zbog vremenskih uslova, ali nažalost vreme nije kao što je najavljeno. Nadamo se do kraja da ćemo imati više sreće. Radimo i dalje na tehnici bez maksimalnih bacanja, na podizanju snage i brzine. Ne mogu da prognoziram rezultat, jer će mi biti potrebno vreme da se vratim gde sam stala ali čvrsto verujem da će medalja biti još. Ja pored svega dajem svoj maksimum, tako da rezultat ne bi trebao da izostane. Imam veliku podršku moje porodice, bez koje bi teško mogla da se vratim treningu – rekla nam je nacionalna rekorderka u bacanju koplja.

Povezana vest:  8 000 polumaratonaca i maratonaca - novi rekord na 30. Beogradskom maratonu

Ona će na zaletište izaći 22.maja na Mitingu Dijamantske lige u Maroku kada će se ponovo naći rame uz rame sa najboljim bacačicama koplja na svetu. Podsetimo da je norma za Olimpijske igre u Riju 62 metara, a Tatjanin lični rekord je 64.21 metar koji je bacila na Evropskom prvenstvu u Cirihu 2014. godine.

Povezana vest:  Atletska kuća otvara svoja vrata