Na drugom mitingu u okviru serije Dijamantske Lige, održanom u Judžinu (danas u ranim jutarnjim časovima) srpska atletičarka zauzela je drugo mesto sa rezultatom 6,88m, ali ono još važnije jeste osvajanje novih šest bodova, tako da stanje u ukupnom poretku ostaje nepromenjeno, Španovićeva je na čelu liste sa ukupno 16 bodova.

Na zaletište u Judžinu izašle su najbolje daljašice sveta u ovom trenutku: Ris, Španović, Bartoleta, Proktor, Ugen, Netej,Delauč, Okagbare. Od prijavljenih osam atletičarki, čak šest ima najbolji lični rekord preko sedam metara, te se sa pravom očekivalo da će publika imati prilike da vidi skokove preko sedam metara.

Povezana vest:  Sandra i Katarina putuju u Singapur na prve svetske Olimpijske igre mladih

Međutim, hladno vreme uticalo je na nešto „slabije“ rezultate pa je za pobedu bilo dovoljno 6,92m koliko je olimpijska i svetska šampionka Britni Ris ostvarila u prvoj seriji. Pravo na svih šest skokova  ostvarile su samo Ris, Španovićeva, Ugen i Okagbare, koje su imale najbolje rezultate posle tri serije i tako nastavile takmičenje.

Iako je pobedu izgubila za 4 centimetra,naša Ivana imala je najbolju seriju skokova od svih takmičarki. Svi ispravni skokovi bili su otprilike na istom nivou: 6,88m, 6,86m, 6,85m,6,72m. Iako su ovo odlični rezultati, trener Obradović smatra da Ivana može mnogo bolje. Najvećih problema Ivana je imala sa dolaskom na dasku, svi ispravni skokovi imali su prostora još oko 15-18 cm. Ipak najveći žal ostaje za skokom u poslednjom seriji, gde je Ivana uz minimalan prestup letela preko 7,10m. Treće mesto zauzela je Britanka Ugen sa rezultaom 6,76m.

Povezana vest:  Ženska trka u subotu na Adi Ciganliji

Posle Azije i Amerike, slede mitinzi u Evropi, a pvi sledeći gde je na programu skok udalj jeste Oslo 9.juna 2016.godine.

PHOTO:  Predrag Vučković