U okviru promocije Prvenstva Evrope u dvorani koje će se održati od 3. do 5.marta 2017.godine u Kombank areni danas je u centru grada održan Dan atletike.

Naši najmlađi posetioci, kao i članovi atletskih klubova imali su priliku da se isprobaju u četiri atletske discipline: trčanje, skakanje uvis, bacanje medicinke i preskakanje prepona.

Dečiji osmesi i prelepo sunčano popodne učinili su ovaj dan bogatiji, možda čak i za nekoliko novih atletskih članova. Sve je bilo sportskog duha, a druženju se na početku pridružio srpski atletičar Nemanja Cerovac, koji nije krio svoje zadovoljstvo: – Zaista je sve jako lepo, uvek je dodatna motivacija kada možemo učiniti nešto da naš sport učinimo popularnijim. Trenutno sam spreman da krenem sa takmičenjima, nadam se vrlo brzo ostvarenju norme za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu, a onda i u dvorani u našem gradu. Za nas sportiste posebna je čast što ćemo konačno moći da se borimo za medalje pred našom publikom. I da naši sugrađani mogu da prisustvuju jednom takvom spektaklu koji do sada nije viđen, zato se nadam da će arena biti puna.

Povezana vest:  Počelo prijavljivanje za 29. Beogradski maraton 2016.

Na oduševljenje svih prisutnih danas je prvi put i zvanično predstavljena maskota Evropskog prvenstva koja se zove „Bela“. Takođe otvorena je i prijava za volontere.

Popodnevnom druženju pridružio se i Emir Bekrić, koji je neizmerno uživao u druženju sa decom, slikanju i ostalim promo aktivnostima.