Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva rekla je danas da se neće takmičiti pod olimpijskom zastavom ako atletičari njene zemlje budu suspendovani sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Ruski atletski savez je kažnjen zbog navodnog sistematskog dopinga, a Svetska atletska federacija (IAAF) bi sutra trebalo da odluiči da li će Rusiju vratiti u program Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

Povezana vest:  Getlin u Rimu brži od Bolta

Ako suspenzija ostane na snazi, Isinbajeva se neće takmičiti u Riju.

-Ako ceo ruski tim bude suspendovan, i ja ću biti suspendovana. Ako se takmičim, to će biti jedino pod ruskom zastavom – rekla je ruska skakačica s motkom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

-Bilo je predloga da se takmičim pod zastavom Medjunarodnog olimpijskog komiteta, ali to ne izgleda kao realna mogućnost – dodala je Isinbajeva, koja je osvojila zlatne medalje na Igrama 2004. i 2008. godine.

Povezana vest:  Ivana Vuleta u finalu Svetskog prvenstva

Isinbajeva, trostruka svetska šampionka, podržala je borbu protiv dopinga, ali je istakla da „čisti“ sportisti ne treba da ispaštaju.

-Razumem da IAAF treba da pokrene snažnu akciju i iskoreni doping, ali mislim da nije fer ‘čistim’ ruskim sportistima zabraniti da se takmiče. Tokom 20 godina nikada nisam pala na doping testu, bilo u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj evropskoj zemlji – rekla je Isinbajeva.

Povezana vest:  Vučić zahvalio Španovićevoj: Vi ste pravi uzor mladima