Oko 2000 atletičara iz preko 200 nacija na planeti nadmetaće se od 12.avgusta do 19.avgusta u Brazilskom gradu, Rio de Ženeiro. Srbija će imati 12 predstavnika, a jedan od njih je naš najbrži preponaš Milan Ristić.

Iako je njegove vreme na Prvenstvu Evrope u Amsterdamu bilo osmo i dovoljno za finale, nažalost on je zauzeo u polufinalu deveto mesto i nije uspeo da se nađe u finalnoj trci na 110m prepone. Za Olimpijske igre pripremao se u Americi gde trenira i radi tokom godine.

Povezana vest:  Sandra Perković trijumfovala u bacanju diska

-Moja očekivanja su polufinale i državni rekord. Ovo je najveće takmičenje u mojoj karijeri do sada i od ovoga ne može bolje. Za moju karijeru ovo je nešto što sam od uvek želeo i radio ka tome da se takmičim na Olimpijskim Igrama, jer biti medju elitom nije lako. Otići na ovo takmičenje nas ne ubraja ni u 0.00001 posto populacije na svetu i to govori koliko je ovo jedinstveno na svaki mogući način – rekao je atletičar Atletskog kluba Crvena Zvezda.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Bekrić u finalu, Dudaš trenutno četvrti

Milan Ristić će prvi put na stazu izaći 16.avgusta u 01.40h, polufinalna trka na 110m prepone očekuje ga 17.avgusta u 01.40h, a finalna istog dana od 03.45h, po našem vremenu.