Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je danas da je na kongresu Balkanske atletske federacije u Tel Avivu, u Izraelu, Srbiji dodeljena organizacija seniorskih Prvenstava Balkana 2017. godine u dvorani i na otvorenom.

-Takmičenje u Beogradu (u dvorani) održaće se 25. februara i biće generalna proba pred Evropsko dvoransko prvenstvo u glavnom gradu od 3. do 5. marta, dok će Novi Pazar na novom stadionu, čije otvaranje se očekuje u narednih mesec dana, 22. i 23. jula dočekati najbolje atletičare poluostrva – rekao je Branković.

On je ocenio da će šampionat Balkana u Novom Pazaru biti najveće sportsko takmičenje ikada organizovano u tom delu Srbije.

Povezana vest:  Bolt se povredio, Britancima zlato

-Mislim da je ovo pravi način da se Novi Pazar i Srbija predstave u najboljem svetlu. Očekujemo više od 500 najboljih atletičara iz 17 evropskih država, pa će hotelski kapaciteti u celom regionu biti popunjeni – naveo je Branković.

Ovaj visoki funkcioner ASS istakao je da će, ipak, najveća korist biti popularizacija atletskog sporta.

Povezana vest:  Bojović i Bajrovićeva najbolji u Svetosavskoj trci

-Najmladji će želeti da podju stopama Emira Bekrića, Amele Terzić, Asmira Kolašinca, Ivane Španović ili Mihaila Dudaša – naveo je Branković.